VISIE

Visie

Vanaf het middelbaar wist ik al dat ik ooit gebouwen zou ontwerpen. Dit is echt wat ik wou doen/zijn, nl. architect worden.

De architectuur past zich aan aan de maatschappij, een gebouw is steeds het resultaat van de invloeden van zijn omgeving. Als architect zal men die invloeden aanwenden of afwijzen. Ik wil mensen laten stilstaan bij mijn architectuur. Laten nadenken over wat er precies wordt weergeven in bepaalde situaties.

Vandaag de dag streef ik naar strakke, hedendaagse en moderne architectuur waarbij licht een belangrijke rol speelt. Dat is het streefdoel van mijn architectuur. Iedere opdracht begint steeds met de kritische analyse en de onvermijdelijke vraag naar de noodzakelijkheid van het materialiseren van het programma in een gebouw.

Elk detail is belangrijk, want de details bepalen het karakter van de woning. Ze maken je woning af, en onderscheiden deze van alle andere architectuur.
Bij het duidelijk maken van de details en hoe ik de gebouwen exact zie in de omgeving, om deze zo duidelijk mogelijk naar voor te brengen voor de klant, is visualisatie zeer belangrijk. Dit is volgens mij dan ook een van mijn sterkere punten.

Zo probeer ik toch een mooie balans te vinden tussen omgeving en de architectuur waarin deze wordt geplaatst.