MEERGEZINSWONING IN EEN STEDELIJKE CONTEXT

Een meergezinswoning met 3 appartementen en een polyvalente ruimte. Dit gebouw zou zich aan de Olympia-site in Brugge bevinden, of beter gekend als de sportterreinen van voetbalclub Club Brugge aan Jan Breydel. Dit rekening houdend met de geldende stedenbouwkundige voorschriften, regels en normen. Er werd verwacht dat we rekening hielden met rolstoelpatiënten, om de moeilijkheidsgraad van het ontwerp te verhogen. Tussen de verschillende meergezinswoningen, werd er een binnenplein gecreëerd, deze moesten we dan ook zelf ontwerpen, en zo veel mogelijk contact houden met het groen.

Op de gelijkvloers moesten we verschillende, gemeenschappelijke compartimenten voorzien, nl. een trappenhal met lift, de inkomhal, fietsenberging, containerruimte en een technische ruimte. Hiernaast moesten we dan een zo groot mogelijke polyvalente ruimte zien te creëren, waar zich ook sanitair, berging en keuken in bevond.

Op de eerste verdieping situeerde zich dan ook het grootste appartement met een oppervlakte van maar liefst 150m², zonder terras ingerekend. Het is een appartement voor vier personen, met een grote leefruimte, drie slaapkamers en twee badkamers. De leefruimte had een groot raam dat men volledig open kon zetten om het contact tussen interieur en exterieur te vergroten, met daaraan een terras.

De tweede verdieping was dan weer een appartement met zo’n 130m², ook weer voor vier personen, maar dit maal met 2 slaapkamers met ertussen een ruime badkamer. Naast het terras is er een groen dak ontworpen want groen maakt een mens over het algemeen gelukkiger. De telkens doorlopende vloer van binnen naar buiten, versterkt dit contact nogmaals. Ook de grote leefruimte biedt verschillende functies.

Op de derde en laatste verdieping, situeert zich een appartement onder de nok, met zo’n 70m² ruimte en veel gebruik van terras en groendak. Dit appartement zou voorzien worden voor 1 persoon. Met een relatief grote leefruimte, maar daarnaast ook een ruime berging, slaapkamer en badkamer. Van hieruit heb je het mooiste zicht op het binnenplein.

VISUALISATIE