INTO THE WILD

We trekken ons voor dit project terug in de natuur, de leegte, waar we door niets omringd worden behalve door onszelf. Een vakantiewoning voor twee personen, dit was ons tweede project van ons eerste semester. We kregen een bepaalde box ter beschikking, deze mochten we opdelen in verschillende delen en reconstrueren op eender welke manier.

Mijn terrein bevindt zich te Willebroek, typerend aan deze locatie is dat je de woning betreedt op het vaste land, maar eens je binnen bent en door de woning kijkt je je eigenlijk boven water bevindt. Om te starten heb ik een deel van de gegeven box afgesneden en er licht laten invloeien aan de linker bovenkant. Bij het binnentreden komt je terecht in een sas of de inkomhal, waar zich een kleine berging en toilet bevindt.

Wanneer je verder wandelt in deze vakantiewoning wordt pas duidelijk wat mijn intentie was, elke ruimte zo aangenaam mogelijk maken. Het meest open deel van deze woning is de leefruimte, die een fantastisch zicht biedt op het water. Met links een lange kastenwand, waar de keuken ook in verwerkt zit, en rechts de eettafel en het salon. Dat laatste biedt toegang tot het terras. Op het einde van de leefruimte, aan de linkerkant, kom je dan uiteindelijk in de slaapkamer met badkamer, ook deze ruimte zal een fantastisch uitzicht vertonen op het water.

 

VISUALISATIE